ZF 24

Producţia industrială a scăzut la două luni, după reducerea industriei extractive

Producţia industrială a scăzut la două luni, după...

Autor: Departamentul Economic

12.04.2016, 09:36 83

Ajustat la numărul de zile lucrătoare şi sezonalitate, indicatorul a crescut cu 1%, faţă de ianuarie, şi a scăzut cu 0,2% faţă de februarie 2015.

Creşterea faţă de aceeaşi lună de anul trecut a fost susţinută de industria prelucrătoare (+2,3%), în timp ce industria extractivă şi producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat au scăzut cu 17,4%, respectiv cu 7,5%.

Ca serie ajustată, producţia industrială a scăzut cu 0,2% ca urmare a scăderii industriei extractive (-13,5%) şi a producţiei şi furnizării de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (-8,8%). Industria prelucrătoare a crescut cu 1,8%.

În primele două luni din 2016, producţia industrială a scăzut, atât ca serie brută, cât şi ca serie ajustată, cu 0,5%. Evoluţia a fost influenţată de scăderea industriei extractive (-14,7%) şi a producţiei şi furnizării de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (-5%). Industria prelucrătoare a crescut cu 0,5%.

Ţinând cont de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în ianuarie-februarie, producţia a scăzut pe fondul dimiminuării industriei extractive (-14,2%) şi a producţiei şi furnizării de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (-6,1%). Industria prelucrătoare a înregistrat o creştere de 1%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO