ZF 24

Profitul bancii JPMorgan Chase a crescut cu 55% in primul trimestru

18.04.2007, 18:34 13

JPMorgan Chase, a treia mare banca americana, a consemnat un profit net de 4,8 miliarde de dolari in primul trimestru, cu 55% peste valoarea aferenta perioadei ianuarie-martie din 2006, pe fondul evolutiei pozitive a operatiunilor de investment banking, transmite Reuters.
Rezultatul include un castig exceptional de 391 milioane de dolari, echivalentul a 11 centi pe actiune, determinat de adoptarea unei noi reguli de contabilitate.
Analistii intervievati de Reuters estimau, in medie, un profit pe actiune de 1,02 dolari, excluzand elementele extraordinare, iar castigul total raportat pe banca s-a plasat la 1,34 dolari pentru un titlu.
Cotatia actiunilor JPMorgan a avansat cu 2,9% in tranzactiile electronice derulate inaintea deschiderii sedintei bursiere de miercuri.
Grupul financiar va majora dividendul trimestrial cu 12%, la 38 de centi pe actiune, si a aprobat un program de rascumparare a unor titluri in valoare de 10 miliarde de dolari. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO