ZF 24

Profitul Enel, in crestere cu 1,4%

09.11.2007, 11:08 12

Enel a raportat, pentru primele noua luni, un avans al profitului net de 1,4%, la 2,678 miliarde de euro, in contextul cresterii cu 0,5% a veniturilor, la 28,760 miliarde de euro, se arata in raportul financiar al grupului italian, preluat de Mediafax.

Profitul obtinut inainte de deducerea impozitelor, dobanzii, deprecierii si amortizarii (EBITDA) a urcat cu 7,1%, la 6,711 miliarde de euro, sustinut de operatiunile pe pietele internationale, unde castigul a fost mai mare cu 42% fata de rezultatul raportat in aceeasi perioada a anului trecut.

Enel detine, pe piata din Romania, fostele filiale de distributie a energiei ale companiei de stat Electrica, respectiv Electrica Banat si Electrica Dobrogea, pe care le-a preluat in 2005. Enel a castigat si licitatia pentru preluarea celui mai mare distribuitor din portofoliul Electrica, Electrica Munteania Sud, care alimenteaza cu energie Capitala, dar tranferul de proprietate nu a avut loc inca.

Mai multe stiri pe www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO