ZF 24

Programul pentru instalarea unor sisteme de producere de energie alternativa pentru locuinte se amana

15.01.2009, 17:49 20

Programul Casa Verde pentru instalarea unor sisteme de producere a energiei alternative pentru locuinte a fost amanat pentru o perioada nedeterminata de timp, potrivit ministrului mediului Nicolae Nemirschi.

El a spus ca acest proiect nu va incepe la data de 15 ianuarie, care era stabilita, din cauza faptului ca bugetul Administratiei Fondului pentru Mediu, din care ar urma sa fie suportate subventiiloe, nu a fost aprobat inca.

In plus, desi a fost intocmita lista instalatorilor validati, circa 357 de firme selectate din 1957 care au depus dosare, acest program prezinta o serie de probleme "Regulamentul a fost facut in graba si cu iz de campanie electorala. Nu stiu cat de corecta a fost evaluarea firmelor selectate", a spus el.

Desemenea, un alt punct slab subliniat a fost legat de potentialii beneficiari care si-ar putea instala sistemele la casele de vacanta si nu la locuintele permanente. “In aceasta situatie nu stiu cat de eficiente ar fi instalatiile de producere a energiei alternative”, a spus el.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO