ZF 24

Proiectul de vis al lui Videanu a fost aprobat in guvern

29.01.2010, 14:59 25

Guvernul a avizat, in sedinta de vineri, infiintarea celor douacompanii nationale in sectorul energiei, au declarat pentruMediafax Business surse ministeriale.

Proiectul final de act normativ, avizat de toti ministrii,stabileste ca prima companie nationala, denumita "Electra", va aveain structura complexurile energetice Turceni, Rovinari si Craiovacu sucursalele sale, Nuclearelectrica, sucursalele Hidroelectricadin Ramnicu Valcea, Sibiu si Targu Jiu, filiala Hidroserv dincadrul Hidroelectrica si Societatea Nationala a LignituluiOltenia.

In urma proceselor de divizare si fuziune, Hidroelectrica isiinceteaza existenta.

A doua companie nationala, denumita "Energetica", va fiinfiintata prin fuziunea filialelor Electrocentrale Deva siElectrocentrale Bucuresti din cadrul Termoelectrica si va avea instructura sucursala Paroseni si Termoserv Paroseni dinTermoelectrica, filialele Hidroelectrica din Bistrita, Buzau, Cluj,Curtea de Arges, Hateg, Portile de Fier, Oradea, Sebes si Slatina,precum si parti din Compania Nationala a Huilei, care sedivizeaza.

Societatile vor fi reorganizate prin divizare si fuziuneprecedata de dizolvare fara lichidare.

Formarea celor doua companii electrice nationale a fostproiectul ministrului economiei inca de la numirea sa in guvernulBoc I.

Cititi mai multe despre avizul favorabil al Guvernului in vedereainfiintarii celor doua companii nationale din sectorulenergiei pe www.mediafax.biz.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels