ZF 24

ProTV: Programul de reabilitare termica a cladirilor, in hibernare

09.10.2007, 09:29 22

La doi ani de la lansarea programului de reabilitare termica a blocurilor din Romania, foarte putine cladiri au fost "capitonate" impotriva frigului.
In Bucuresti, de exemplu, s-au izolat numai trei blocuri, iar in restul tarii, 12. Avem muncitori putini, iar locatarii sunt dezinteresati, se scuza autoritatile.

In capitala, blocurile reabilitate termic se afla in sectorul 2 si au de anul acesta usi, ferestre si tevi noi.

In asteptarea zugravilor din Spania si Italia, romanii sunt invitati macar sa se inscrie in proiect, mai ales ca statul le inapoiaza in jur de 70% din costul lucrarilor. Adica, fiecare familie va achita aproximativ 1.000 de euro.

Din 2010 cei care nu au un certificat de eficienta energetica nu-si vor putea vinde apartamentul. Lipsa unor astfel de acte ar putea influenta si piata imobiliara.

Pentru anul 2008, cei din Ministerul Dezvoltarii si Lucrarilor Publice se lauda ca vor reabilita termic 1.500 de blocuri in toata tara. In prezent, 2500 de asociatii de locatari s-au inscris in program. www.protv.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO