ZF 24

PSD: Programul de guvernare l-am facut inaintea crizei economice. Nu avem previziuni pentru ce se va intampla peste 3 luni

04.11.2008, 11:05 20

Reprezentantii PSD au declarat astazi, in cadrul unui seminar organizat de Ziarul Financiar, ca paradigma economica pe 2009 se schimba, in conditiile crizei economice extinse la nivel global.

"Urmarim extrem de atent ce se intampla in economie si luam in calcul toate scenariile de crestere economica intre 0% si 5%", a spus Constantin Nita vicepresedinte PSD, dupa prezentarea programului de guvernare propus de PSD in cadrul mesei rotunde ZF, Agenda de business a Romaniei pe urmatorii 4 ani. Acesta a mentionat ca nu poate oferi previziuni clare pe o perioada mai mare de trei luni.

Programul de guvernare propus de PSD presupune renuntarea la cota unica de impozitare, de 16%, si aplicarea unui impozit de 10% celor care au salariul brut mai mic decat media la nivel national. De asemenea, PSD propune dublarea impozitului pe cladiri mai mari de 200 mp si dublarea impozitului pe ambarcatiuni. Castigurile obtinute la Bursa vor fi impozitate cu 5%, in timp ce impozitele pe dividende vor fi reduse. Conform programului PSD, se va renunta la impozitul pe castigurile populatiei din dobanzi.

Doru Lionachescu, partener principal si CEO la Capital Partners, facand referire la afirmatiile reprezentantilor PSD, a spus ca si de aceasta data "suntem decuplati de ceea ce se intampla in economia reala".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO