ZF 24

Radu Enache, fost şef HP România: Doar 6,5% dintre copiii cu vârste de până la 3 ani merg la grădiniţă. Investiţiile în educaţie timpurie trebuie să crească

Radu Enache, membru fondator al ReadyNation RO, alături de alţi trei reprezentanţi ai organizaţiilor mondiale specializate pe educaţie

Radu Enache, membru fondator al ReadyNation RO, alături de alţi trei reprezentanţi ai organizaţiilor mondiale specializate pe educaţie

Autor: Roxana Rosu

09.05.2017, 19:35 447

Imaginea educaţiei timpurii arată neuniform în România, în condiţiile în care integrarea copiilor cu vârste cuprinse între 0 şi 3 în sistemul educaţional este limitat la doar 6,5 %, în timp ce  90% dintre cei cu vârste de la 3 la 6 ani frecventează grădiniţa sau un alt program de preşcolari, a spus omul de afaceri Radu Enache, fost preşedinte al Camerei de Comerţ Americană în România şi fost manager general al Hewlett-Packard Romania , prezent la o masă rotundă organizată recent de Banca Mondială la Washington.

Radu Enache a participat la eveniment în calitate de membrul fondator al ReadyNation RO, un ONG din care fac deja parte  în jur de 30 de oameni de afaceri şi care îşi propune să îmbunătăţească legislaţia pentru a se aloca fonduri pentru educarea copiilor cu vârste de la 0 la 6 ani.

”Ca fost CEO al HP România şi ca fost preşedinte al AmCham am fost mereu conştient de importanţa capacităţii forţei de muncă. Intrand în contact cu Step by Step şi Ready Nation Foundation din SUA am înţeles că cheia pentru o forţă de muncă capabilă este educaţia, în special educaţia timpurie”, a declarat Enache.

El a mai spus că România se confruntă şi cu o serie de aspecte legate de calitatea educaţiei, cum ar fi infrastructura proastă, mai ales  în zonele rurale, unde şi nivelul de instruire al dascalilor este foarte slab. De asemenea, Radu Enache a precizat că mai avem multe de făcut şi în comunităţile rroma, unde încă există bariere de limbă şi de cultură.

”Avem deja reprezentanţi ai PWC, Raiffeisen Bank, Ursus Brewery şi alţii în reţeaua noastră. Vrem să construim un grup solid şi de aceea suntem în contact cu Camera de Comerţ Americană şi Consiliul Investitorilor Străini. Anul trecut, am organizat prima Conferinţă de Business despre Educaţia Timpurie în România, «Partenereiatul public-privat pentru educa’ia timpurie, o ;ans[ pentru competitivitatea României», în parteneriat cu UNICEF şi Ministerul Educaţiei Naţionale şi susţinută de ReadyNation International. În cadrul evenimentului, miniştrii Finanţelor şi Educaţiei au susţinut importanţa educaţiei timpurii pentru dezvoltarea viitoarei forţe de muncă, dar şi a creşterii economice”, a conchis Radu Enache.

Partener în cadrul Grupului de lucru Primăvara 2017, Radu Enache a fost invitat să vorbească pe tema mesei rotunde – Investiţiile în Educaţia Timpurie, alături de preşedintele Băncii Mondiale, Dr. Jim Kim, şi de alţi reprezentanţi ai celor mai proeminente ONG-uri mondiale din domeniul educaţiei copiilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO