ZF 24

Radu Stoicoviciu, Senior Advisor, PwC Romania: Piaţa de M&A din România are o pondere de 2,2% în PIB, media globală fiind 4%

Radu Stoicoviciu, Senior Advisor, PwC Romania: Piaţa de...

Autor: Roxana Rosu

29.03.2017, 10:53 394

Piaţa de M&A din România are o pondere de 2,2% în PIB, media globală fiind 4%, aşa căe exista şansa teoretică de dublare a pieţei, a spus Radu Stoicoviciu, Senior Advisor, PwC Romania la ZF Top Tranzacţii. 

"Analizând piaţa de fuziuni versus tranzacţiile pe piaţa de capital, ponderea pieţei locală de M&A are evoluţii atipice celor globale, la 10,6%. Piaţa de M&A are o pondere de 2,2% vs PIB, media globală fiind 4%. Exista şansa teoretică de dublare a pieţei . Italia 2,9%, Franţa 3,3%.  Polonia e 1,5-2,5%, dar e un an atipic probabil şi s-ar situa peste România dacă analizăm pe mai mulţi ani."

Alte declaraţii: 

Piaţa globală de M&A s-a redus anul trecut, la 3,2 trilioane dolari. Europa a urmat trendul global, cu rate de creştere mai mici decât în ultimii ani totuşi, dar România a fost mereu pe creştere.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO