ZF 24

Raspunsul Google la criticile sefului Apple: gigantul internet pregateste un tablet PC care sa concureze cu iPad

Raspunsul Google la criticile lui sefului Apple: pregateste un tablet PC, care sa faca concurenta iPad
03.02.2010, 11:29 32

Google, compania care detinde cel mai popular motor de cautaredin lume, pregateste lansarea unei tablete PC, care va intra incompetitie cu iPad de la Apple, lansat saptamana trecuta, scriepresa internationala. Gadgetul de la Google va avea un ecran cudiagonala de 10 inchi (25 de cm), touchscreen, tastatura virtualasi va functiona in sistemul de operare Google Chrome.

Presa a scris ca gigantul american este in discutii cu companiataiwaneza HTC, care va produce tableta. HTC produce in prezenttelefoane mobile care functioneaza pe platforma Android, dezvoltatade Google.

Marile companii s-au intrecut in acest an sa lanseze tabletPC-uri. Inaintea Apple, Microsoft, cel mai mare producator desoftware din lume, a lansat la inceputul lunii ianuarie o tabletacare va fi produsa de HP.

Stirea apare dupa ce in urma cu cateva zile Steve Jobs acriticat puternic gigantul internet pentru intrarea pe segmentultelefoanelor mobile: "Nu va faceti iluzii, Google vrea sa omoareiPhone - nu noi am intrat in businessul de cautare ci ei au intratin business-ul de telefoane mobile", ar fi spus Jobs angajatilorsai in cadrul unei intalniri private.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO