ZF 24

Razboi intre Cocos si Oprescu - preluarea parcarilor Dalli de Primaria Capitalei contravine contractului

12.07.2009, 17:46 27

Dalli Exim, companie detinuta de omul de afaceri Dorin Cocos si ministrul Turismului Elena Udrea, sustine ca orice actiune a Primariei Capitalei de preluare a parcarilor cu plata din Bucuresti, administrate in prezent de societate, contravine prevederilor contractului, aratand ca isi rezerva dreptul de a intenta un proces reprezentantilor municipalitatii, pentru abuz in serviciu, informeaza Mediafax.

"Conducerea Dalli Exim SA considera ca orice actiune a Primariei Municipiului Bucuresti de preluare a parcarilor cu plata nu respecta contractul existent intre cele doua institutii", scrie compania intr-un comunicat, aratand ca, potrivit contractului din 1995, prin care firma a castigat dreptul de exploatare a parcarilor, intreruperea intelegerii se poate face numai in cateva situatii, intre care "aparitia unor cerinte de reamenajare" a parcarilor pentru necesitati urbanistice.

Pana in prezent, sustin reprezentantii Dalli, nu a fost emis niciun act act administrativ sau decizie scrisa a Primariei Capitalei sau Consiliului General al Municipiului Bucuresti care sa stabileasca schimbarea regimului de spatiu de parcare cu plata pentru vreun loc aflat in administrarea societatii.

Primaria Capitalei a anuntat ca va incepe de luni sa preia cele peste 3.000 de locuri de parcare exploatate de Dalli Exim, dupa ce firma a fost notificata in urma cu o luna despre incetarea contractului din 1995.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO