ZF 24

RBS scapa de executivi

RBS scapa de executivi pentru a-si sterge rusinea pierderilor
25.01.2009, 16:19 19

Royal Bank of Scotland (RBS) pregateste o concediere in masa a consiliului de administratie, in incercarea de a scapa de executivii care au condus banca impreuna cu Sir Fred Goodwin, fostul executiv al bancii.

Conform editiei online a ziarului Times, Peter Sutherland, Steve Robson si Jim Currie se pregatesc sa paraseasca institutia britanica, urmand ca si Bob Scott, director senior independent, si Colin Buchan, care a facut parte din consiliu din 2002, urmand sa isi pregateasca iesirea.

Guvernul birtanic, care detine 70% din RBS, a declarat ca se asteapta la schimbari drastice in cadrul companiei.

Demisiile executivilor vin pe fondul unui nou transfer al unor credite oferite de banca, in valoare de 50 pana la 100 miliarde lire sterline, catre schema de asigurare a creditelor realizata de Guvernul britanic.

De asemenea, Stephen Hester, actualul CEO al RBS, analizeaza un program de restructurari radical, in urma caruia aproximativ 30.000 din cei 170.000 de angajati vor fi concediati in urmatorii trei-cinci ani.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels