ZF 24

Reacţia Orange: Decizia ANCOM este greşită, arbitrul “şi-a luat concediu” când piaţa are nevoie de reglementare

Jean Francois Fallacher, CEO al Orange Romania

Jean Francois Fallacher, CEO al Orange Romania

Autor: Adrian Seceleanu

12.11.2015, 13:50 6291

Orange, liderul pieţei locale de comunicaţii mobile, a criticat dur decizia autorităţii de reglementare de a respinge solicitările de a emite reglementări prin care să oblige marii proprietari de reţele de net fix să îşi deschidă reţelele către rivali, astfel încât aceştia să poată lansa pachete convergente de servicii.

“Considerăm ca decizia ANCOM, de a-şi « lua concediu » într-un moment în care piaţa are nevoie mai mult ca oricând de reglementare, este greşită. Ea va avea consecinţe negative asupra utilizatorilor, care astfel nu vor avea posibilitatea să aleaga dintr-un număr suficient de mare de oferte şi să beneficieze de o competiţie reală pe piaţa de internet fix”.

Reprezentanţii Orange susţin că prin această decizie ANCOM favorizează compania de cablu RCS&RDS, care are o cotă de aproape 50% din piaţa de internet fix.

“Decizia ANCOM împiedică o competiţie reală între toţi jucătorii prin menţinerea barierelor de intrare pe piaţa de internet fix, în beneficiul operatorului dominant pe aceasta piaţă. Deschiderea pieţei de internet fix este esenţială în contextul evoluţiei către servicii convergente, astfel încât să existe o competiţie corectă între toţi jucătorii din piaţă şi să stimuleze investiţiile tuturor acestor operatori în beneficiul utilizatorilor.”
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO