ZF 24

Record: BCE a acordat imprumuturi de 75 miliarde dolari

12.09.2007, 17:24 15

Banca Centrala Europeana (BCE) a finantat astazi bancile cu suma record de 75 de miliarde de dolari (54 miliarde euro), sub forma imprumuturilor cu scadenta la trei luni, dar a reusit sa rezolve prea putine din problemele cauzate de criza creditelor sectorului bancar, transmite Reuters, citat de Mediafax.

Institutiile bancare din zona euro sunt reticiente in acordare unor imprumuturi pe o perioada mai mare de o saptamana, din cauza incertitudinii legate de gradul de expunere pe care il au bancile europene la sectorul creditelor ipotecare riscante din SUA.

Rata dobanzii la imprumuturile interbancare pe termen lung a atins cel mai ridicat nivel din mai 2001.

BCE a anuntat ca 140 de banci au aplicat pentru imprumuturi in valoare de 139 de miliarde de euro la o dobanda medie de 4,52%, in conditiile in care dobanda de referinta in Europa este de 4,75%.

Marimea interventiei Bancii Centrale Europene pe piata indica faptul ca bancile comerciale sunt inca ingrijorate ca ar putea imprumuta alte institutii financiare care din cauza crizei pietei de credite riscante din SUA nu vor putea returna banii la timp.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO