ZF 24

Revelion de cinci stele: Ce venituri fac de sărbători hotelurile de lux de pe Valea Prahovei, din Sighişoara sau Sibiu

Revelion de cinci stele: Ce venituri fac de sărbători...

Autor: Mirabela Tiron

24.12.2013, 12:26 573

Deşi preţul vacanţei de Revelion s-a ridicat  la 4.000 de lei (909 euro) de cuplu, hotelul de cinci stele Ioana Hotels din Sinaia va avea toate camerele ocupate.

Tariful  a inclus cazare în cameră dublă (două persoane) şi pensiune completă. “Nu mai avem nicio cameră liberă din cele 25”, a spus un reprezentant al hotelului. Doar din sejurul de Revelion hotelul va încasa circa 22.000 de euro, potrivit calculelor ZF, ce iau în considerare numărul de camere şi preţul.

În 2011, compania NDI Grup Expert (deţinută de Narcis Vivian Zăvoianu), care mai deţine Cabana Stâna Regală din Sinaia, a investit în dezvoltarea centrului spa al hotelului.

Pe Valea Prahovei, principala destinaţie a românilor pe timp de iarnă, mai sunt unităţi de cinci stele ca Hotelul Aurelius din Poiana Braşov, Lux Garden din Azuga şi Hotel Predeal Comfort Suites din Predeal.

Nici la hotelul de cinci stele Lux Garden din Azuga nu mai sunt locuri libere.

Pachetul ce a inclus patru nopţi de cazare cu mic dejun şi cină festivă a costat 1.540 de euro de cuplu (cameră dublă), iar cel de cinci nopţi 1.620 de euro. Hotelul are 50 de camere.

Pe de altă parte, la hotelul Aurelius din Poiana Braşov mai sunt încă locuri disponibile.

Pachetul ce include şase nopţi de cazare (de pe 27 decembrie-2 ianuarie), cu mic dejun şi cină, costă 1.290 de euro de persoană pentru un loc într-o cameră dublă.

409 euro sejurul de Revelion la un hotel de cinci stele în Sighişoara

Cei care îşi vor petrece Revelionul în Sighişoara, la hotelul de cinci stele BinderBubi, singurul cu această clasificare din oraş, au plătit 1.800 de lei (409) euro pentru un sejur de 3 nopţi cu toate mesele incluse şi petrecere la trecerea dintre ani.

“Mai avem zece camere libere din cele 52 existente”, potrivit unui reprezentant al hotelului

600 de euro costă Revelionul la cinci stele la Sibiu

La hotelul de cinci stele Hilton din Sibiu, deţinut de Nicolae Minea, aproape toate camerele şi-au găsit clienţi pentru Revelion.

220 de persoane şi-au făcut rezervări de cazare pentru noaptea de Revelion, după cum arăta bilanţul hotelului pe 23 decembrie. În total hotelul are 238 de locuri de cazare.

Pachetul care include trei nopţi de cazare cu masă şi cină festivă a costat 600 de euro de persoană iar doar petrecerea de Revelion costă 220 de euro, potrivit lui.

Doar din sejururile vândute, hotelul va avea venituri de 132.000 de euro, potrivit calculelor ZF.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO