ZF 24

Ritli: Asigurările de sănătate trebuie să se adapteze la populaţia vârstnică, în primul rând

Autor: Liviu Dadacus - Mediafax

16.11.2011, 12:36 251

Sistemul asigurărilor de sănătate trebuie să se adapteze la populaţia vârstnică, în primul rând, care este în creştere, a declarat, miercuri, ministrul Sănătăţii, Ritli Ladislau, după ce a participat la Forumul Român de Sănătate, organizat de MEDIAFAX şi CNAS.

Întrebat cum se reglementează asigurările pentru bolnavii cronici şi bătrâni, în condiţiile în care se anticipează că interesul caselor private de sănătate va fi centrat pe populaţia tânără, care nu are multe afecţiuni, ministrului Sănătăţii a spus că sistemul trebuie să se adapteze la populaţia vârstnică, în primul rând.

"Evident, tot sistemul trebuie să se adapteze la populaţia vârstnică, în primul rând, care este în creştere. Acum ştiu că în zece ani s-a diminuat populaţia cu şapte la sută, deci acesta este calculul. Şi numărul populaţiei contează, dar contează structura. Deci asta influenţează sistemul de asigurări sociale şi asigurări de sănătate, deci sistemul sanitar, pentru că trebuie să te adaptezi la bolile care sunt specifice vârstnicilor", a precizat Ritli Ladislau.

Forumul Român de Sănătate este organizat de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate şi MEDIAFAX. La lucrările Forumului sunt abordate teme precum reforma sănătăţii - în slujba creşterii calităţii serviciilor medicale, informatizarea în sănătate - instrument de modernizare a statului, dosarul electronic de sănătate şi prescripţia electronică - proiecte naţionale, componente ale strategiei e-sănătate din România.

Alte teme vizează cardul naţional de sănătate - mijloc de îmbunătăţire a gestionării resurselor financiare prin prevenirea fraudei, precum şi măsurile pentru o mai bună funcţionare a colaborării sistemului sanitar cu furnizorii de servicii medicale şi cu asociaţiile de pacienţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO