ZF 24

ROCA Industry va acorda un împrumut de 2 milioane lei filialei Eco Euro Doors, care va contracta şi două credite de circa 6 milioane lei de la Raiffeisen Bank, pentru achiziţii şi activitate curentă

ROCA Industry va acorda un împrumut de 2 milioane lei...

Autor: Roxana Rosu

28.07.2023, 14:37 303

ROCA Industry (simbol bursier ROC1), holdingul de materiale de construcţii al ROCA Investments, a aprobat acordarea unui împrumut de 2 milioane lei firmei Eco Euro Doors, o filială a companiei, care va contracta şi credite de circa 6 milioane lei de la Raiffeisen Bank, pentru achiziţii şi activitate curentă.

Consiliul de Administraţie al Roca Industry a aprobat împrumutul în şedinţa din 27 iulie, cu un termen de rambursare de 12 luni.

De asemenea, conducerea holdingului a aprobat decizia Asociatului Unic al Eco Euro Doors privind contractarea de la Raiffeisen Bank a unui credit sub formă de Descoperit de cont în sumă maximă de 3 milioane lei, pe o perioadă de 12 luni, în scopul finanţării activităţii curente a EED, şi a unui credit de maxim 3,25 milioane le, pe 60 de luni, pentru acoperirea costurilor de achiziţie a unor echipamente.

ROCA Industry a anunţat recent intenţia de a achiziţiona, prin compania Eco Euro Doors, a unui pachet majoritar de acţiuni la producătorul de uşi de interior Workshop Doors, care deţine două unităţi de producţie la Reghin şi Petelea, în judeţul Mureş.

Tranzacţia nu a fost semnată încă, urmând să fie supusă unui proces de evaluare internă şi aprobărilor Consiliului Concurenţei, sau a altor autorităţi competente.

Prin această nouă achiziţie, ROCA Industry vrea să extindă capacitatea de producţie a Eco Euro Doors şi să diversifice gama de uşi cu produse noi şi competitive pe piaţa din România.

ROCA Industry deţine direct şi indirect şapte companii: BICO Industries (producător de plasă din fibră de sticlă), Evolor (producător de vopsele şi lacuri), Eco Euros Doors (producător de uşi destinate construcţiilor rezidenţiale), Dial (producător de produse din fir metalic), precum şi producătorii de fibră de sticlă Terra, Europlas şi Iranga, prin intermediul BICO Industries.

 

 

 

 


 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO