ZF 24

Romanii beau mai multa bere decat apa

Romanii beau mai multa bere decat apa
04.02.2010, 11:31 234

Cea mai consumata bautura din Romania este berea, urmata de apaimbuteliata si sucurile carbogazoase, potrivit unui studiu asupraconsumului de bauturi din Romania realizat de compania deconsultanta A.T. Kearney la nivelul anului 2008.

Cele trei bauturi realizeaza impreuna doua treimi din consumultotal de bauturi comercializate pe plan local.

Conform acestui studiu, 73% din consumul de bauturi alcooliceeste acoperit de bere, in timp ce doar 48% din consumul de bauturiracoritoare reprezinta apa imbuteliata. Acest fenomen estedeterminat de faptul ca romanii consuma in continuare o cantitateinsemnata de sucuri carbonatate.

"Chiar si in aceasta faza de criza economica exista incaoportunitati nevalorificate. Insa este intr-adevar nevoie deregandirea abordarii comerciale pentru a putea valorifica acesteoportunitati. Consumul depinde de consumatori, dar si deproducatori care pot creste cererea", afirma Andrei Cretu,consultant al companiei A.T. Kearney. El adauga insa ca potrivitmediei de consum a tarilor din Europa Centrala si de Est studiatade A.T. Kearney, (Romania, Italia, Spania, Grecia, Cehia, Croatia,Bulgaria, Polonia, Slovacia, Ucraina si Ungaria), consumul pe capde locuitor de apa imbuteliata poate ajunge in urmatorii ani lapeste 95 de litri, fata de 78 de litri, cat este in prezent.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO