ZF 24

Românii cheltuie anual 23 de milioane de lei pe instrumente de scris şi pe papetărie de lux

Românii cheltuie anual 23 de milioane de lei pe...

Autor: Cristina Roşca

05.06.2016, 11:01 181

Românii au cheltuit anul trecut 22,4 mil. lei pe instrumente de scris şi pe papetărie de lux, piaţa urmând să crească uşor, cu 4%, în acest an, potrivit estimărilor companiei de cercetare de piaţă Euromonitor. De altfel, datele companiei arată că această piaţă a crescut continuu din 2011 până astăzi. Avansul cumulat în această perioadă a fost de circa 25%, potrivit calculelor ZF pe baza datelor Euromonitor.

Cei mai importanţi jucători de pe această piaţă sunt cei inter­na­ţionali precum Montblanc sau Cerutti 1881, dar în ultimii ani s-au dez­voltat şi companii locale. Un astfel de caz este Poenari, un pro­du­cător de instrumente de scris din ma­teriale ine­dite. Aceste pro­duse sunt vândute atât în ma­ga­zine mono­brand, cât şi în unităţi multi­brand şi în magazine care au o ofertă mai mare de produse.

Piaţa de instrumente de scris şi papetărie este doar un segment al întregii pieţe a luxului, evaluată de Euromonitor la 1,9 mld. lei. Cele mai im­por­tan­te segmente sunt cele de modă, bijuterii şi ceasuri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO