ZF 24

Roubini: Sistemul financiar din Europa de Est, caracterizat de o fragilitate semnificativa

29.01.2010, 13:02 28

Sistemul financiar din tarile baltice, Ungaria, Bulgaria siRomania este caracterizat inca de o fragilitate semnificativa, adeclarat vineri economistul Nouriel Roubini, citat de ziarulaustriac Der Standard, preluat de Reuters.

"Cred ca situatia din tarile Europei Centrale si de Est ramanefoarte fragila, cu unele exceptii. Sistemul financiar, povaradatoriilor si in principal monedele supraevaluate continua sa fie oproblema", a afirmat Roubini, unul dintre putinii economisti careau anticipat cu precizie criza financiara mondiala din ultimii doiani.

El a aratat ca situatia din regiune nu este una omogena, Poloniasi Cehia avand performante mai bune decat celelalte state.

"Dar este inca o fragilitate financiara semnificativa in tarilebaltice, in Ungaria, Bulgaria si Romania", a spus economistul.

Bancile occidentale prezente in Europa Centrala si de Est seconfrunta inca cu pierderi pe piata de credit din regiune, aargumentat Roubini.

"Pana acum, problemele au fost limitate. Dar vor fi mai multepierderi din credite in aceasta regiune", a avertizat el.


Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO