ZF 24

Salariale bugetarilor ar putea fi majorate din 2008

23.10.2007, 16:03 11

Guvernul va cere acordul Parlamentului pentru a emite, in perioada vacantei parlamentare din ianuarie 2008, mai multe ordonante in domenii care nu fac obiectul legilor organice, printre care si un act normativ de aplicare a unor noi majorari salariale pentru personalul din sectorul bugetar, informeaza Mediafax.

Executivul arata, in proiectul de lege care urmeaza sa fie inaintat Parlamentului, ca intentioneaza sa aprobe ordonante privind majorarile salariale ale personalului din sectorul bugetar in 2008, precum si pentru salarizarea personalului contractual din unitatile sanitare publice, a personalului militar sau civil din institutiile de aparare nationala, ordine publica si siguranta nationala si a angajatilor Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului.

Salariile din sectorul bugetar s-au dublat in ultimii di ani. La sfarsitul lunii august, ministrul Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian, declarat ca statul "risipeste anual" 600 de milioane de euro cu salarii pentru posturi si functionari publici care nu exista.

Mai multe stiri pe www.mediafax.ro


Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO