ZF 24

Sarkozy: Daca Grecia cade, euro nu-si mai are rostul

Sarkozy: Daca Grecia cade, euro nu-si mai are rostul
06.03.2010, 15:11 53

"Daca am creat moneda unica, nu putem lasa o tara din zona eurosa cada. In caz contrar, moneda europeana nu-si mai are rostul", aspus presedintele francez Nicolas Sarkozy in timpul unei intalniricu fermierii francezi, informeaza Reuters.

"Trebuie sa sustinem Grecia deoarece grecii fac eforturi (inacest sens - n.r.), altfel nu va mai exista moneda europeana", aadaugat presedintele.

Premierul elen George Papandreou va sosi duminica la Parispentru a se intalni cu Sarkozy in incercarea oficialului grec de aobtine sustinere din partea tarilor din zona euro in vedereareducerii drastice a deficitului bugetar.

In urma vizitei facute la Berlin, premierul grec a primitsustinere politica, dar nicio promisiune lagata de sustinerefinanciara, din parte cancelarului german Angela Merkel.

Oficialii francezi au declarat ca in prezent nu este nevoie denicio sustinere financiara, dar Sarkozy a declarat ca Parisul va fipregatit pentru a ajuta Atena, chiar si financiar, pentru a evitaintrarea tarii in default.

"Zona euro nu isi are rostul daca nu exista solidaritate inintre noi", a spus presedintele francez, amintind fermierilor caGrecia este importatorul numarul un al carnii produse deFranta.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO