ZF 24

Seful ANM: Institutul Cantacuzino are cea mai buna tehnologie din istoria sa, dar nu respecta normele europene

Seful ANM: Institutul Cantacuzino are cea mai buna tehnologie din istoria sa, dar nu respecta normele europene
16.02.2010, 17:27 69

Daniel Boda, presedintele Agentiei Nationale a Medicamentului(ANM), a afirmat ca reluarea productiei la Institutul Cantacuzinose va face in functie de masurile pe care unitatea le va lua, insanu a avansat un termen exact la care s-ar putea intampla acestlucru.
"A expirat autorizatia GMP (Good Manufacturing Practice - bunapractica de productie- n.red.). Desi au cea mai buna tehnologie dinistoria lor nu respecta normele Uniunii Europene", a spus DanielBoda pentru ZF. Ultima inspectie a ANM a fost in 2006. Intre timpau intrat in vigoare noi reglementari europene, pe care Institutulnu le respecta.
Pentru a putea pune pe piata medicamente toti producatorii suntobligati sa indeplineasca cerintele de Good Manufacturing Practice(buna practica de productie). Inspectiile ANM urmaresc intregulcircuit pana la produsul finit, de la amplasamentul locatiei,calitatea instalatiilor, a incintei, fluxul de productie, calitateamateriei prime, cum se face etichetarea. Inspectiile sunt periodicesi se realizeaza la cativa ani.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO