ZF 24

Şeful riscului în BRD: Miza este să transformăm gestionarea neperformantelor într-un business avantajos pentru bancă

Didier Colin, directorul general adjunct responsabil cu riscul în BRD-SocGen

Avem două zone sănătoase (companii mari şi persoane fizice) şi două (IMM-uri şi mici antreprenori & profe­sii liberale) care au probleme şi care trebuie puse în ordine şi ne

aflăm practic într-un marş forţat la acest ca­pitol. Cert este că producţia re­centă de credite este să­nă­toasă, ceea ce este funda­mental ca să ne revenim.

Didier Colin, directorul general adjunct responsabil cu riscul în BRD-SocGen Avem două zone sănătoase (companii mari şi persoane fizice) şi două (IMM-uri şi mici antreprenori & profe­sii liberale) care au probleme şi care trebuie puse în ordine şi ne aflăm practic într-un marş forţat la acest ca­pitol. Cert este că producţia re­centă de credite este să­nă­toasă, ceea ce este funda­mental ca să ne revenim.

Autor: Razvan Voican

07.04.2014, 00:07 374

Creditele neperformante din retail fără substanţă comercială, acordate practic dintr-o „eroare comercială“, vor fi vândute cât mai repede, în timp ce pe zona corporate oportunităţile de vânzare a unor creanţe proaste vor fi evaluate caz cu caz de experţi recrutaţi mai ales în ultimul an pentru întărirea capacităţii de workout, afirmă Didier Colin, directorul general adjunct responsabil cu riscul în BRD-SocGen, al doilea mare finanţator al economiei.

Funcţia de şef pe risc a deve­nit o poziţie-cheie în orice ban­că în ultimii ani de criză, iar ac­ţionarii au devenit mult mai atenţi cu alegerea titula­rilor, în situaţiile cele mai complicate res­pon­sabilitatea fiind încredinţată expaţilor.

Este şi cazul BRD, al doilea mare fi­nan­ţator al economiei, care a ajuns anul trecut la o pondere a neperfor­mantelor de peste 36% pe segmentul clienţilor per­soane juridice.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO