ZF 24

Serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor au crescut în octombrie cu 8,9%

Serviciile de piaţă prestate în principal...

Autor: Roxana Rosu

14.12.2016, 09:35 33

Cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor a crescut în octombrie cu 8,9% faţă de perioada similară a anului trecut, în timp ce în primele zece luni avansul a fost de 9,4%.

Calculat ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, serviciile de piaţă au crecut cu 9,9% faţă de octombrie 2015 şi cu 9,6% la zece luni, a anunţat Institutul Naţional de Statistică.

Raportat la luna septembrie, în octombrie afacerile din domeniu au scăzut ca serie brută cu 1,4% , iar ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate au rămas la acelaşi nivel.

Potrivit statisticilor, creşterea din octombrie faţă de aceeaşi lună din 2015 a fost determinată de evoluţia  activităţilor de servicii informatice şi în tehnologia informaţiei (+24,5%), activităţilor de transporturi (+11,8%), de producţie cinematografică, video, programe de televiziune; difuzare şi transmitere de programe (+7,8%),şi altor servicii furnizate în principal întreprinderilor (+4,5%) şi la activităţile de comunicaţii (+4,0%).

În perioada ianuarie-octombrie, creşterile în serie brută s-au datorat creşterilor înregistrate la transporturi (+14,0%), activităţile de servicii informatice şi în tehnologia informaţiei (+13,5%), alte servicii furnizate în principal întreprinderilor (+5,9%), comunicaţii (+5,4%) şi la activităţile de producţie cinematografică, video, programe de televiziune; difuzare şi transmitere de programe (+0,5%).

Ca serie ajustată, au fost raportate creşteri la transporturi (+13,7%), activităţile de servicii informatice şi în tehnologia informaţiei (+13,7%), alte servicii furnizate în principal întreprinderilor (+5,8%), activitǎţile de comunicaţii (+5,3%) şi la activităţile de producţie cinematografică, video, programe de televiziune; difuzare şi transmitere de programe (+0,8%).

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO