ZF 24

SIF Moldova cere explicaţii acţionarilor Iasitex Iaşi privind tranzacţii intragrup care au implicat şi grupul Serviciile Comerciale Române

SIF Moldova cere explicaţii acţionarilor Iasitex Iaşi...

Autor: Roxana Rosu

02.03.2017, 12:04 237

SIF2 Moldova, acţionar minoritar la Iasitex SA Iaşi, cere explicaţii acţionarilor companiei cu privire la o serie de tranzacţii intragrup derulate  în ultimii trei ani, care au implicat grupul Serviciile Comerciale Române şi persoane afiliate, un raport în acest sens urmând să fie discutat la viitoarea adunare generală, din 13 martie.

SIF Moldova deţine 29% din capitalul Iasitex, pachetul majoritar, de 63%, fiind deţinut de A2 Impex SRL Ploieşti,  firmă deţinută de omul de afaceri Ştefan Vuza.

În plus, pe ordinea de zi a AGA se află şi revocarea întregului Consiliul de Administraţie , inclusiv a lui Gabriel Tischer din funcţia de preşedinte CA, ca urmare a demisiei acestuia.

Revocarea întregului Consiliul de Administraţie este motivată de ”realizarea unei pierderi în cursul anului 2015 de peste 4 miliaone lei, precum şi pentru că nu a fost adoptată nicio măsură concretă pentru rezolvarea situaţiei nelegale generate de participaţiile la capitalul social al persoanelor afiliate”.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO