ZF 24

Sindicalistii din CFR se pregatesc de greva

31.01.2008, 16:51 20

Liderii sindicatelor feroviare au anuntat, joi, intr-o conferinta de presa, ca,, in dimineata zilei urmatoare, membrii organizatiilor pe care le reprezinta ar putea intrerupe lucrul, nemultumiti de oferta salariala pentru 2008, informeaza Mediafax.

Reprezentantii federatiilor sindicale nationale din transportul feroviar au spus ca in ianuarie au inceput negocierile privind salariile angajatilor din domeniu. Salarizarea convenita prin Contractele Colective de Munca la nivelul unitatilor feroviare are valabilitate pana la 31 ianuarie 2008, avand un nivel minimal de 450 lei.

In cadrul negocierilor, reprezentantii sindicalistilor au fost de acord cu oferta administratiilor feroviare de crestere a salariului minim, de la 1 ianuarie, la 500 de de lei si de la 1 mai la 570 de lei, cu incheierea unui act aditional la contractele colective de munca valabil pana la 31 decembrie 2008.

Sindicalistii sunt nemultumiti ca, dupa sedinta de Guvern de miercuri, intelegerea partilor, agreata in prealabil si de ministrul Transporturilor, Ludovic Orban, nu s-a finalizat prin semnarea si inregistrarea actelor aditionale, administratiile feroviare retragandu-si oferta initiala.

Mai multe stiri pe www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO