ZF 24

Soc: Congresul american respinge planul de salvare a bancilor. Dow Jones scade la niveluri istorice

29.09.2008, 21:48 9

Planul de salvare a bancilor de la colaps prin alocarea a 700 miliarde de dolari pentru preluarea activelor neperformante de catre guvernul american a fost respins astazi de catre Camera Reprezentantilor (camera inferioara) din cadrul Congresului american cu 228 voturi "impotriva" si 205 voturi "pentru".

Prin acest vot a fost respins planul Trezoreriei americane de a cumpara datoriile "toxice" ale bancilor aflate in dificultate.

Respingerea planului a trimis bursa americana la minime record, indicele Dow Jones pierzand la scurt tip peste 700 de puncte, cea mai mare pierdere inregistrata vreodata intr-o singura zi.

"Investitorii sunt tematori, in fierbere, mai ales cand este vorba de titluri ale bancilor. Vor sa iasa cat mai repede cu putinta si sa observe efectele adverse de departe", a declarat pentru Reuters, Frank Geilfuss, analist sef la Bankhaus Loebbecke.

Vizionati discutiile din cadrul Camerei Reprezentantilor privind planul de salvare elaborat de seful Trezoreriei americane Henry Paulson si de Seful Rezervei Federale americane, Ben S. Bernanke.

Sursa: Reuters

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels