ZF 24

Soc pe Bursa de la Bucuresti: Erste -15%, BRD -13%, Banca Transilvania -9%

Soc pe Bursa de la Bucuresti: Erste -15%, BRD -13%, Banca Transilvania -9%
17.02.2009, 16:38 26

Cele mai mari banci de la Bursa de Valori Bucuresti au scazut cu pana la 15% in sedinta de marti, pe fondul unor previziuni pesimiste lansate de agentia de rating Moody's. Grupul austriac Erste a pierdut 15% la Bursa de Valori Bucuresti, in timp ce la Viena inregistra la ora 16:35 o scadere de 11,5%. Tot la Bucuresti, BRD, a doua mare banca din Romania, a pierdut 13%, in timp ce Banca Transilvania, cea mai mare banca privata cu capital romanesc, s-a depreciat cu 9%.

Indicele BET-FI, al celor cinci societati de investitii financiare (SIF), a suferit cea mai mare scadere a anului, cu un declin de 8,5%, in timp ce piata a consemnat o scadere medie de 7,25%.

Cele mai mari banci au suferit pierderi mari si pe pietele europene in sedinta de astazi, cu Raiffeisen pierzand 10% in Austria, Societe Generale scazand cu 8,6% la Paris si UniCredit depreciindu-se cu 5,7%, la Milano.

Agentia internationala de rating Moody's a anuntat astazi ca recesiunea ar putea fi mai grava in Europa de Est iar bancile care detin operatiuni in aceasta regiune ar putea suferi o scadere a ratingului

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO