ZF 24

Societe Generale Securities Services preia o parte a serviciilor financiare asigurate de Capitalia

13.02.2008, 15:25 14

Societe Generale Securities Services (SGSS) va prelua operatiunile de custodie, banca depozitara si administrare a fondurilor detinute de fosta institutie de credit Capitalia, achizitionata de grupul italian UniCredit in 2007, informeaza Mediafax.

Societe Generale si UniCredit au incheiat un acord pentru vanzarea si delocalizarea serviciilor din sectorul operatiunilor cu titluri de valoare ale Capitalia, care reprezinta active sub custodie de 102 miliarde euro, si sub administrare in Italia si Luxemburg, de 22 miliarde euro, respectiv 5 miliarde euro, se arata intr-un comunicat al UniCredit.

De asemenea, in cadrul acordului se prevede ca SGSS va deveni furnizor exclusiv in Italia de servicii in sectorul operatiunilor cu titluri pentru afacerile importante ale Capitalia, se mentioneaza in comunicatul grupului italian.

In urma celei mai recente achizitii, SGSS va avea active de aproximativ 2.720 de miliarde de euro sub custodie si de circa 480 de miliarde de euro sub administrare, consolidandu-si astfel semnificativ pozitia in randul celor mai mari trei custozi europeni.

UniCredit continua, prin vanzarea serviciilor in sectorul operatiunilor cu titluri de valoare catre SGSS, concentrarea asupra rationalizarii birourilor de activitate si asupra optimizarii costurilor, se arata in comunicatul grupului italian.

Tranzactia va fi incheiata pana la sfarsitul lunii martie.

Mai multe stiri pe www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels