ZF 24

Soluţia de securitate oferită de Samsung este disponibilă şi pentru consumatori

Soluţia de securitate oferită de Samsung este...
09.09.2013, 17:56 2008
Samsung KNOX, soluţia de securitate oferită de producătorul sud-corean de electronice pentru companii, este disponibilă acum şi pentru persoanele fizice.

„Samsung KNOX reprezintă angajamentul puternic al companiei Samsung pentru a permite folosirea telefoanelor mobilelor personale la birou, datorită faptului că oferă gradul de securitate necesar”, a declarat dr. Injong Rhee, vicepreşedinte al diviziei KNOX de la Samsung Electronics. El a adăugat că disponibilitatea acestei soluţii de securitate pentru consumatori va accelera adoptarea de dispozitive Samsung pentru BYOD (Bring-Your-Own-Device to work) deoarece consumatorii pot beneficia acum de Samsung KNOX fără niciun fel de costuri.

Soluţia Samsung KNOX asigură atât securitatea pe partea hardware, cât şi pe cea software, prin implementarea unui concept numit „container”. Acesta oferă un un mediu separat de execuţie pentru un set de aplicaţii de rulare şi stocare date, verificate în avans.

Aplicaţiile care rulează în afara containerului au acces limitat la datele stocate în interiorul containerului, unde securitatea este gestionată de Samsung KNOX la nivel de sistem.

Datele stocate de utilizatori în container sunt protejate împotriva malware-ului şi atacurilor de tip phishing, precum şi a tentativelor de hacking al dispozitivele furate sau pierdute.

Soluţia Samsung KNOX va fi disponibilă comercial la nivel mondial pentru noile dispozitive Samsung, Galaxy Note 3 şi Galaxy Note 10.1 (ediţia din 2014), iar în curând va fi compatibilă şi cu Galaxy S II, Galaxy S4 şi Galaxy Note II.

 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO