ZF 24

Sorin Mititelu, BCR: Doar clientii din categoriile superioare se vor putea indatora cu 60-70% din venituri

19.01.2009, 11:14 75

BNR a revenit la inceputul acestui an asupra normelor de creditare, stabilind ceea ce cerusera bancherii - acceptarea unui grad de indatorare mai mare la creditele ipotecare.

"Este o imbunatatire, dar aceasta relaxare nu acopera in totalitate gap-ul creat prin introducerea reglementarilor suplimentare in toamna trecuta. Practic, cine lua in vara un credit de 100.000 de euro, acum va putea sa imprumute 70-80.000 de euro", apreciaza Sorin Mititelu, directorul executiv al Directiei Dezvoltare Afaceri si Produse Retail din BCR.

La BCR gradul de indatorare va fi diferentiat, ca si pana acum, in functie de categoria de risc in care clientul se incadreaza (care ia in considerare comportamentul de plata, dar si vechimea relatiei cu banca). Sorin Mititelu spune ca doar clientii din categoriile superioare vor putea sa ajunga la grade de indatorare de 60%-70% din venituri, in functie si de calitatea garantiei aduse. Depinzand de calitatea garantiei, banca va stabili si valoarea avansului cerut clientilor, BCR urmand sa aiba mai multe tipuri de produse.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO