ZF 24

Spitalul Monza investeşte 4,5 mil. euro şi lansează o reţea naţională de clinici de cardiologie

Spitalul Monza investeşte 4,5 mil. euro şi lansează o...

Autor: Georgiana Mihalache

23.03.2018, 11:57 4044

Spitalul Monza, parte a grupului italian Policlinico di Monza şi Centrele Ares, specializate în domeniul cardiologiei, au lansat reţeaua de clinici-butic de cardiologie Ritmico, o investiţie de 4,5 milioane de euro în urma căreia în următorii cinci ani vor fi deschise cel puţin 30 de clinici în oraşele mici şi medii pentru investigarea şi diagnosticul afecţiunilor cardiovasculare.

„Proiectul Ritmico a fost dezvoltat datorită unei nevoi reale a pacienţilor de a accesa servicii medicale de calitate, cât mai aproape de domiciliul acestora. Cu această ocazie, vor putea beneficia de toata gama de investigaţii cardiologice necesare pentru prevenţia, cât şi tratarea afecţiunilor cardiovasculare. Acest proiect face parte din strategia de dezvoltare naţională a Spitalului Monza din următorii ani, prin care ne propunem să fim mai aproape de pacienţii care solicită serviciile noastre”, a spus Luca Militello, directorul general al Spitalului Monza.

Prima clinică a fost deschisă la Giurgiu, cu o suprafaţă de 120 mp, iar pe lista de oraşe urmează şi Constanţa, Bucureşti, Focşani, Buzău, Piteşti, Brăila, Călăraşi. Investiţia în fiecare clinică este de aproximativ 120-150.000 de euro.

Luca Militello a spus într-un interviu pentru ZF că prin acest proiect de clinici vrea să meargă spre pacient, în contextul în care nu toţi pacienţii pot să se deplaseze la Bucureşti sau în oraşele mari pentru o consultaţie.

Conceptul de clinică-butic reprezintă un spaţiu de mici dimensiuni, cu aproximativ două-trei cabinete, în care sunt efectuate consultaţii şi investigaţii pentru depistarea bolilor de inimă, de la ecografie cardiacă, electrocardiogramă, până la monitorizări holter EKG (electrocardiogramă) şi TA (tensiune arterială), teste de efort. În multe dintre oraşele în care urmează să se deschidă clinicile Ritmico, o parte dintre aceste investigaţii nu sunt disponibile.

Este cea mai mare investiţie într-o reţea de clinici supranişate pe specializarea cardiologie, de la noi din ţară. Ne propunem astfel să închidem lanţul investigaţii-diagnostic-tratament pentru toată paleta de afecţiuni cardiovasculare. Scopul nostru este acela de a susţine monitorizarea şi tratamentul fie el intervenţional, fie chirurgical al afecţiunilor pacienţilor, într-un sistem integrat”, a spus Iulian Pleşcan, managerul clinicilor Ritmico şi direc­torul operaţional al Centrelor Ares.

Spitalul Monza, cel mai mare spital privat specializat în chirurgie cardiovasculară şi cardiologie intervenţională din ţară, a încheiat 2017 cu o cifră de afaceri de 25 de milioane de euro (116 mil. lei), un avans de 50% faţă de 2016. În cinci ani de când spitalul activează pe piaţa românească, afacerile operatorului privat au crescut de opt ori.

Centrele Ares, specializate în domeniul cardiologiei şi radiologie intervenţională, dezvoltate de mai mulţi medici români, au ajuns în 2017 la afaceri de 28 de milioane de lei, în creştere cu peste 50% faţă de anul precedent.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO