ZF 24

SRI: Grupuri de interese au vizat deturnarea actului de justitie si au afectat piata de capital

19.09.2006, 19:28 29

Serviciul Roman de Informatii (SRI) a identificat in anul 2005 mai multe actiuni initiate de grupuri de interese, care au vizat deturnarea actului de justitie, sustragerea de la plata taxelor de vama sau obtinerea ilegala a unor contracte de achizitii.
Raportul SRI pe anul 2005, analizat marti de conducerile Senatului si Camerei Deputatilor, precizeaza ca ?Serviciul Roman de Informatii a identificat si a semnalat factorilor abilitati actiuni desasurate (pe cai oculte, inclusiv prin acte de coruptie) de catre grupuri de interese din diferite domenii, pentru a-si asigura avantaje competitionale ori beneficii ilegale, de natura sa afecteze functionarea institutiilor administrative si derularea actului de justitie?.
Potrivit SRI, actiunile de influenta au vizat obtinerea prin mijloace ilegale a unor contracte de achizitii, lucrari publice sau privatizare a unor active, obtinerea avizelor si aprobarilor derularii unor activitati generatoare de profituri semnificative.
Pe de alta parte, SRI mai arata ca a semnalat perturbari in functionarea mecanismelor de coordonare si control ale pietii de capital, acestea conducand la derularea unor operatiuni finantate cu fonduri de provenienta incerta; tentative ilegale de preluare a controlului decizional asupra unor societati de ivestitii; tranzactii efectuate prin valorificarea unor informatii privilegiate din domenii de interes strategic.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24