ZF 24

Stanton Chase: Anul trecut a fost nebunie pe piata muncii. Octombrie, ultima luna buna

23.04.2009, 11:57 62

“Octombrie a fost, probabil, ultima luna buna pentru piata muncii, dupa care a inceput declinul. In prezent nu mai este atata exuberanta in piata, pentru ca nici oferta de locuri de munca nu mai este aceeasi de anul trecut. Anul trecut a fost nebunie. Angajatorii furau oameni unii de la altii, oferindu-le mai mult decat meritau, in unele cazuri”, spune Mihaela Damian, managing partner al companiei de executive search Stanton Chase.

Aproximativ 500.000 de salariati castigau la nivelul lunii octombrie a anului trecut salarii medii brute de peste 1.000 de euro, in crestere cu aproape 70% fata de octombrie 2007, potrivit unei analize ZF pe baza datelor publicate de Institutul National de Statistica (INS) care au luat in considerare salariile de la nivelul lunii octombrie a anului trecut.

Specialistii apreciaza ca, “in cel mai fericit scenariu”, statistica salariala din luna octombrie a acestui an va ramane la acelasi nivel ca in 2008. “Nu cred sa se reduca numarul celor cu salarii peste 1.000 de euro, in cazul in care va fi o crestere, ea va fi foarte temperata”, adauga Florin Pogonaru, presedintele Asociatiei Oamenilor de Afaceri din Romania (AOAR)..
Potrivit unei analize ZF realizate anul trecut, aproximativ 500 de executivi castiga lunar peste 10.000 de euro net, aici fiind inclus salariul si bonusurile.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO