ZF 24

Statul are actiuni neplatite la Fondul Proprietatea de 615 mil. lei

13.02.2008, 18:52 10

Statul are 614,94 milioane de actiuni neplatite la Fondul Proprietatea, reprezentand 614,94 milioane lei si 4,63% din capitalul societatii, deoarece in urma evaluarii activelor a rezultat o valoare inferioara capitalului de constituire, au declarat surse din cadrul Fondului, citate de Mediafax.

Firma Finevex SRL, care a evaluat anul trecut Fondul Proprietatea, a stabilit ca valoarea activelor care formeaza capitalul social este de 13,27 miliarde de lei, mai redusa cu 966,69 milioane lei fata de capitalul cu care a fost inregistrata societatea Fondul Proprietatea.

Legislatia aferenta Fondului stabileste ca daca in urma evaluarii valoarea activelor este mai mica decta capitalul inregistrat, actiunile corespunzatoare valorii lipsa se considera neplatite si apartin statului, au mentionat sursele.

Statul detine in prezent 82,67% din actiunile subscise si platite ale Fondului Proprietatea.

Pana la momentul platii integrale, actiunile neplatite sunt indisponibilizate in contul statului la Depozitarul Central si nu pot fi vandute sau transmise persoanelor despagubite si detinatorilor de titluri de despagubire sau de conversie, potrivit legislatiei.

La inceputul luni februarie, numarul actionarilor privati ai Fondului Proprietatea era de 2.820.

Mai multe stiri pe www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO