ZF 24

Statul va prelua productia agricola din zonele afectate de seceta

16.10.2007, 21:20 8

Statul va prelua produsele agricole din zonele afectate de seceta, daca sunt indeplinite "standarde de calitate si pret", acesta forma de sprijin fiind prevazuta in proiectul de strategie nationala pentru combaterea efectelor secetei.

"Achizitionarea cu prioritate, de catre stat, a produselor agricole provenite din zonele afectate de seceta, cu conditia ca acestea sa indeplineasca stadardele de calitate si pret necesare" este una dintre masurile prevazute in proiectul de Strategie Nationala pentru Prevenirea si Combaterea Efectelor Secetei, Degradarii Terenurilor si Desertificarii, pe termen scurt, mediu si lung, postat pe site-ul Ministerului Agriculturii.

Aceasta forma de sprijin, prin asigurarea unei piete de desfacere, se justifica prin necesitatea acoperirii cheltuielilor suplimentare reclamate de productia agricola in conditii de mediu dificile, se spune in document.

Produsele vor fi achizitionate de catre Agentia de Plati si Interventie in Agricultura (APIA), la un pretul de interventie stabilit la nivelul UE.

"Este practic o masura de interventie. APIA le cumpara la acest pret de interventie si le vinde la un pret egal plus cheltuielile pe care le-a avut cu produsele respective. Acestea sunt depozitate in silozuri agreate de APIA", a declarat agentiei MEDIAFAX Gheroghe Albu, secretar de stat din ministerul Agriculturii.

Mai multe stiri pe site-ul www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO