ZF 24

Steve Jobs e Vampir. Bill Gates e Zombi. Citiţi aici de ce

Steve Jobs e Vampir. Bill Gates e Zombi. Citiţi aici de ce

Autor: Claudiu Ilioiu

29.10.2011, 19:39 399

Asocierea cu monştri sau cu "morţii vii" devine un subiect la modă acum, în preajma sărbătorii de Halloween, iar asocierea acestor "simboluri culturale cu figuri reale devine tot mai pregnantă, scrie New York Times.

Epidemia vampirilor şi a zombi-lor în cultura noastră s-a observat,bineînteles. Dar odată cu "True Blood"(serialul despre vampiri difuzat pe HBO, care tocmai a atins cel de-al patrulea sezon) şi "The Walking Dead"(serialul difuzat pe AMC, ce are ca punct central monştrii zombi şi care a ajuns la cel de-al doilea sezon),este dificil să nu luăm în considerare cele două tipuri de monştrii. Vampirii şi zombi par să se afle la polii culturii noastre, spunându-ne tot ceea ce trebuie să ştim despre (aproape) orice stă între aceştia.

De exemplu: Vampirii sunt carismatici şi tandrii. Ei beau sânge ca şi cum acesta ar fi cel mai fin Pinot Noir. Zombie, de cealaltă parte, sunt penibili şi neîndemânatici, cumva neştiind de faptul că ochii lor sunt pe cale să cadă.

Câteva exemple de Zombi şi Vampiri:

Stephen King: Vampir. J.R.R. Tolkien: Zombi.

Sean Parker: Vampir. Mark Zuckerberg: Zombi.

Sid Vicious: Vampir. Bono: Zombi.

Steve Jobs: Vampir. Bill Gates: Zombi.

"Six Feet Under": Vampir. "The Sopranos": Zombi.

New York: Vampir. Washington: Zombi.

A-Rod: Vampir. Jeter: Zombi.

Citiţi aici mai multe despre istoria Halloween.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO