ZF 24

Stiri pe scurt din Europa de Est

Foto: Shutterstock

Foto: Shutterstock

Autor: Ioana Nita

29.04.2013, 19:43 75

Piaţa construcţiilor pentru sectorul public din Polonia se va contracta anul acesta cu 20% faţă de 2012, iar veniturile din industria de profil vor scădea în 2014, potrivit grupului austriac de construcţii Strabag, citaţi de agenţia poloneză PAP. „Reducerea în valoare a cererii de construcţii din sectorul public raportată la sfârşitul anului 2011 a ajuns la cel puţin 20% anual. Se estimează că trendul se va menţine pe aceeaşi pantă descendentă şi în 2013”, a spus Wojciech Trojanowski, membru în consiliul director al Strabag.

Producătorul german de sisteme de climatizare pentru automobile Behr-Hella Thermocontrol va investi 42,5 milioane leva (21,73 milioane euro) într-o fabrică şi un centru de cercetare-dezvoltare în Bulgaria, potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Economiei, Energiei şi Turismului, scrie Novinite. Asen Vasilev, ministrul bulgar al economiei, va acorda astăzi companiei germane un certificat de investitor de primă clasă. Lucrările de construcţie la noul complex vor începe în acest trimestru în zona economică Bozhurişte din apropierea Sofiei. Facilitatea va avea 350 de angajaţi şi va începe să funcţioneze din primăvara anului viitor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO