ZF 24

Tariceanu semneaza sentinta pentru Aeroportul Baneasa

18.09.2008, 19:39 14

Aeroportul Baneasa va fi utilizat doar pentru lucrarile de reparatii la aeronave efectuate de compania Romaero si pentru curse de tip business, a declarat premierul Calin Popescu Tariceanu, citat de Mediafax, acesta precizand ca i-a cerut ministrului Transporturilor, Ludovic Orban, sa inceapa procedurile aferente.

"I-am cerut ministrului Transporturilor sa pregateasca deja masurile necesare pentru transformarea acestui aeroport intr-un aeroport care sa serveasca intreprinderii Romaero, care este o intreprindere de repararatii de material aviatic si, de asemenea, pentru zborurile de tip business, deci cu avioane mici care nu provoaca poluare fonica", a spus Tăriceanu.

Un proiect de hotarare elaborat de Ministerul Transporturilor prevede ca aeroportul Baneasa sa fie rezervat zborurilor speciale, precum cele efectuate de catre demnitari.

Conform notei de fundamentare a proiectului de act normativ, Ministerul Transporturilor are in vedere pe termen mediu, in special pentru reducerea impactului traficului aeroportuar asupra zonelor rezidentiale, tranformarea aeroportului Băneasa intr-unul destinat zborurilor cu caracter special, cum ar fi cursele pentru demnitari sau zborurile utilitare pentru deservirea oraşului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO