ZF 24

Teama de gripa porcina i-a facut pe locuitorii din capitala Mexicului sa epuizeze stocurile de masti de protectie

28.04.2009, 15:24 13

Speriati de epidemia de gripa porcina, locuitorii din Mexico City au cumparat aproape toate mastile de protectie din plastic din farmacii, iar autoritatile mexicane iau masuri drastice pentru a preveni raspandirea bolii care se transmite direct, de la om la om, scrie BBC News.

In ciuda temperaturilor ridicate, oamenii poarta mastile chiar si in masinile personale in drum spre lucru, iar numarul persoanelor suspecte ca ar fi purtatoare ale virusului este in crestere.

Personalul centrelor medicale a fost sfatuit de autoritati sa nu dea prea multe detalii presei pentru a nu crea panica, iar multe cladiri au fost inchise pentru a se evita cresterea numarului persoanelor infectate.

Populatia orasului, care are 20 de milioane de locuitori, este in prezent destul de calma. Primarul capitalei tarii a declarat ca va opri transportul in comun din oras daca situatia se inrautateste.

 



Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24