ZF 24

Tendinţe în IT&C în 2014: anul 4G, al echipamentelor „smart“ şi aplicaţiilor, marcat de fuziunea Cosmote cu Romtelecom

Nikolai Beckers (st.) - CEO al Cosmote şi Romtelecom şi Dan Nica - Ministrul societăţii informaţionale

Nikolai Beckers (st.) - CEO al Cosmote şi Romtelecom şi Dan Nica - Ministrul societăţii informaţionale

Autor: Adrian Seceleanu

06.01.2014, 00:06 2307

Şi RCS&RDS, grupul de telecom deţinut de orădeanul Zoltan Teszari, ar putea avea un cuvânt mai greu de spus pe zona mobilă, în condiţiile în care operatorul va avea acces din aprilie la o licenţă în banda de frecevenţă de 900 MHz. În traducere - RCS&RDS va putea concura în sfârşit mai eficient cu giganţii pieţei de telefonie mobilă.

WikiZF: Profilul companiei RCS&RDS

Piaţa de comunicaţii va sta însă sub semnul consolidării, iar cel mai important eveniment de pe întreaga piaţă va fi fuziunea Cosmote cu Romtelecom şi rebrandingul entităţii rezultate, cu afaceri ce ar putea trece de un miliard de euro pe an, cel mai probabil sub un nume din „familia“ Deutsche Telekom, cum este „T-Mobile“.

Vânzările de echipamente „smart“ vor accelera şi în 2014, iar odată cu ele va accelera şi piaţa de internet mobil, având în vedere şi aşteptatul impuls pentru vânzări de la expansiunea reţelelor 4G.

Cum îşi va cheltui statul banii pe proiectele IT&C - mai eficient în proiecte cu un impact real sau rispind banii în proiecte fără finalitate - rămâne de văzut, chiar dacă o serie de iniţiative pozitive au fost lansate în 2013.

Cel mai important eveniment de pe piaţa locală de IT&C din acest an se anunţă a fi fuziunea Cosmote - numărul trei pe piaţa de telefonie mobilă cu Romtelecom - numărul unu pe telefonie fixă, şi numărul doi pe piaţa de servicii TV şi internet fix, cu afaceri cumulate în 2013 de peste 1 mld. euro pe an.

Bugetul pentru rebranding, de ordinul milioanelor de euro, a fost deja stabilit, potrivit datelor de pe piaţă. Grupul german Deutsche Telekom ar urmări o integrare rapidă care să fie finalizată până la jumătatea anului, potrivit datelor de pe piaţă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO