ZF 24

"The Hurt Locker", un film care promite sa detroneze "Avatar". Fosta sotie a lui Cameron arata cine de la cine ia lectii

"The Hurt Locker", un film care promite sa detroneze "Avatar". Fosta sotie a lui Cameron arata cine de la cine ia lectii
22.02.2010, 15:29 88

"The Hurt Locker" a fost marele castigator al premiilor BAFTAdin acest an, filmul de razboi realizat de Kathryn Bigelow primindsase premii, inclusiv pe cele pentru cel mai bun film si cel maibun regizor.

Atat "The Hurt Locker", regizat de Kathryn Bigelow, cat si"Avatar", regizat de fostul ei sot, James Cameron, au fostnominalizate la opt categorii BAFTA, fiind pregatite si cu nouanominalizari la Oscar.

Bigelow a devenit cu aceasta ocazie si prima femeie care aobtinut premiul BAFTA pentru cel mai bun regizor.

"Lupta femeilor pentru egalitate este una continuta, iar dacaacest premiu poate fi un far luminos, atunci este minunat", a spusregizoarea reporterilor, dupa primirea premiului BAFTA.

Cameron a fost de asemenea prezent la decernarea premiilorAcademiei de Film din Marea Britanie, filmul sau, Avatar, care aavut cele mai mari incasari din istorie (depasind Titanic),castigand doar doua distinctii - pentru design si efectevizuale.

Filmul lui Bigelow aduce in prim plan o echipa de genisti dupaatacul SUA asupra Irak-ului. Echipa condusa de un nou sergent care,impins de adrenalina in momentele in care trebuie sa dezamorsezebombe, ajunge sa nu mai aiba in vedere valoarea vietii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO