ZF 24

Timiş, Cris-Tim: În managementul românesc lipseşte controlul. La stat nu ai concurenţă, pierderile îţi sunt iertate, iar datoriile şterse

Timiş, Cris-Tim: În managementul românesc lipseşte...

Autor: Cristina Roşca

22.04.2013, 10:52 243

Radu Timiş, proprietarul Cris-Tim, spune că dacă un business nu este controlat cei care îl conduc riscă să primească doar informaţii trunchiate, dacă nu chiar false, mai ales în sistemul de stat. De aceea, antreprenorul care a creat unul dintre cele mai importante afaceri în domeniul procesării de carne, este de părere că managerii trebuie să fie tot timpul conectaţi la business.

“În managementul românesc lipseşte controlul, şi la stat şi la privat. Diferenţa este că la stat nu ai concurenţă, pierderile îţi sunt iertate iar datoriile şterse. La noi la privat rişti să intri în faliment foarte repede”.

Timiş a spus că el i-a sfătuit pe reprezentanţii Minsiterului Agriculturii, Finanţelor şi ANAF să meargă pe teren înainte de a implementa TVA de 9% la pâine. “Să meargă în 100 de locuri să vadă că nu primesc bon fiscal. Dacă nu mergi în piaţă să vezi ce se întâmplă acolo măsurile pe care vrei să le iei se pot dovedi un fiasco”.


Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO