ZF 24

Top zece branduri de whisky, vânzări de 80 mil. euro

Top zece branduri de whisky, vânzări de 80 mil. euro

Autor: Mădălina Dediu Panaete

11.07.2013, 21:55 3083

Piaţa de whisky, evaluată la 85 mil. euro, este îm­părţită de zece branduri importate care au înregistrat anul trecut aproximativ 90% din vânzările totale, arată o analiză a ZF pe baza datelor companiei de cercetare de piaţă IWSR.

Whisky-ul este a patra categorie de băuturi spirtoase în topul preferinţelor românilor, după băuturile cu arome (rachiu), votcă şi brandy pe o piaţă totală evaluată la 750 mil. euro.

Fără a avea o tradiţie în producţia sau consumul de whi­sky, România este departe de a atinge volumele înregistrate în Marea Britanie sau Franţa, unde consumul de whisky este în jur de 1-1,5 litri per capita- în Franţa ajunge şi la 2 litri, faţă de nici 0,5 litri cât consumă un român, conform IWSR. Iar piaţa este în continuă scădere, anul trecut s-a con­tractat cu 2% şi nici anul acesta nu sunt previziuni de creştere.

„Noi estimăm că trendul descrescător înregistrat de whisky la sfârşitul anului 2012 se va menţine şi în 2013. Categoria va scădea cel puţin cu acelaşi procent ca şi anul trecut“, consideră Dan Dobriţa, directorul de vânzări al BDG Import, cel mai mare importator de spirtoase.

Citiţi articolul integral pe www.zfcorporate.ro

Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 12.07.2013

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286, tel. mobil: 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO