ZF 24

Topul celor mai importante ştiri de astăzi

Topul celor mai importante ştiri de astăzi
30.04.2014, 20:04 238

Cazul medicilor bugetari cu sute de mii de euro în conturi din mită arată şi că Fiscul nu există

În România se fac anual 600.000 de intervenţii chirurgicale. Dacă pentru fiecare dintre acestea se face o plată informală în medie de 500-1.000 de euro, rezultă că în buzunarele medicilor intră anual 300-600 mil. euro. Unde este Fiscul? Mai multe detalii aici.

O mie de apartamante construite de finlandezi lângă Bucureşti. 28.000 de euro, cea mai ieftină locuinţă

Grupul finlandez Ahlstrom Capital, care a dezvoltat pe Şoseaua Alexandriei, la intrarea în oraşul Bragadiru, 11 blocuri în ansamblurile rezidenţiale Scandinavia şi Fortuna, intenţionează să înceapă şi o a doua etapă de dezvoltare a acestor proiecte, formată din 1.000 de apartamente, 230 de locuinţe urmând să fie livrate până la sfârşitul acestui an. Mai multe detalii aici.

Marii administratori de bani din lume îşi închid fondurile de frontieră de teama unui bubble

Mai mulţi administratori internaţionali de fonduri, printre care şi Franklin Templeton, managerul Fondului Proprie­ta­tea, şi-au închis fondurile de investiţii cu expunere pe pieţele de frontieră împiedicând astfel noi intrări de bani şi de in­ves­titori, de teamă că intrările mari de capital în aceste pieţe puţin lichide ar putea alimenta un bubble, scrie publicaţia bri­ta­nică Financial Times  Mai multe detalii aici.

Metrorex “taie” din peroanele de la metrou pentru a face loc noilor trenuri

Metrorex a început să ajusteze peroanele anumitor staţii de metrou din Bucureşti, pentru a putea permite circulaţia noilor trenuri produse de firma spaniolă CAF, ce vor intra în circulaţie în perioada următoare. Mai multe detalii aici.

Guvernul oferă 10.000 de euro oricui vrea să îşi deschidă o primă afacere

Programul prin care statul oferă până la 10.000 de euro şi facilităţi fiscale pentru tinerii care vor să îşi înfiinţeze o primă afacere va fi extins la nivelul întregii populaţii, întrucât limita de vârstă de maximum 35 de ani impusă aplicanţilor a fost eliminată astăzi prin ordonanţă de urgenţă. Mai multe detalii aici. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels


AFACERI DE LA ZERO