ZF 24

Topul celor mai importante ştiri de astăzi

Topul celor mai importante ştiri de astăzi
04.06.2014, 19:17 236
 
Ilie Vonica, omul de afaceri care a construit grupul Polisano de la Sibiu, cu afaceri de peste 300 mil. euro şi 2.000 de angajaţi, s-a aruncat ieri de la etajul casei sale, gest pus pe seama presiunilor generate de o anchetă de fraudă demarată de procurori. 
 
 
Un vânzător al unui magazin Lidl din Bucureşti câştigă cu până la 30% mai mult decât un angajat pe aceeaşi poziţie într-un mic oraş de provicie, diferenţele salariale fiind date de costul vieţii şi de raportul cerere-ofertă de pe piaţa muncii pe de-o parte şi de experienţă şi vechime pe de altă parte.
 
 
Statul vrea să atragă cel puţin 10.000 de mici investitori cu listarea Electrica, garantându-le acestora subscrierile în ofertă până la pragul maxim de 10.000 de lei. 
 
 
Proprietarii de apartamente vechi de trei camere din Bucureşti au continuat să majoreze în prima parte a anului preţurile soli­cita­te în anu­mite cartiere ale Capitalei, astfel că nivelul mediu a ajuns la finalul lunii mai la circa 74.750 de euro, potrivit Indexului imo­biliar al ZF reali­zat în colaborare cu firma de con­sultanţă imo­biliară Coldwell Banker Affiliates of Romania pe baza ofertelor din Anunţul Telefonic.
 
 
Profitul net înregistrat anul trecut de sistemul bancar a fost corectat dramatic în jos de la 498 mil. lei în varianta iniţială afişată de BNR, la numai 49 mil. lei în urma demersului unor auditori de revizuire a cifrelor raportate de anumite instituţii de credit. Cu alte cuvinte, sistemul a fost din nou la un pas să încheie anul pe pierdere, după rezultatul puternic negativ de 2,3 mld. lei înregistrat pe 2012.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels


AFACERI DE LA ZERO