ZF 24

Topul celor mai importante ştiri de astăzi

Topul celor mai importante ştiri de astăzi
17.07.2014, 21:01 78

Cele mai importante ştiri de joi, 17 iulie

Personajul cheie din spatele noilor descoperiri de petrol ale Petrom

Petrom a anunţat ieri o nouă descoperire de petrol, la mică adâncime, în Marea Neagră. Sonda de explorare Marina 1 are un potenţial de 2.000 de barili pe zi, adică 0,2 mil. do­lari zilnic. Lucrările din zo­nă vor continua, iar inves­ti­ţia totală ar putea ajunge la 100 mil. euro. Gabriel Selischi, 47 de ani, românul care din septembrie anul trecut are pe mână cea mai mare comoară din porto­fo­liuPetrom, activitatea de explorare şi producţie, spune că pariul Petrom cu Marea Neagră va continua, aceasta fiind zo­na cu un potenţial bun de noi descoperiri. Mai multe detalii aici. 

Bursele internaţionale încep să scadă accelerat după prăbuşirea unui avion cu 295 de pasageri în Ucraina

Bursele americane au deschis cu scăderi abrupte de până la 1% şedinţa de azi, în timp ce aurul, considerat un activ de protecţie, a câştigat 1,7% depăşind pragul de 1.300 de dolari pe uncie, după prăbuşirea unui avion cu 295 de pasageri în Ucraina. Mai multe detalii aici.

Piaţa muncii dintr-o privire: Salariile în cele mai importante 35 de industrii din România

Ziarul Financiar vine în ajutorul absolvenţilor de liceu care se înscriu în aceste zile la facultate şi a realizat un infografic cu salariile în cele mai importante sectoare ale economiei, a celor mai întâlnite locuri de muncă şi a sectoarelor care au făcut angajări şi concedieri anul trecut. Cele mai mari salarii se câştigă în industria petrolieră şi a gazelor, unde în luna mai salariul mediu net a fost de 5.512 lei, cele mai mici salarii fiind în industria ospitalieră (959 de lei), conform datelor de la statistică. Mai multe detalii aici. 

Radu Georgescu pariază 0,5 mil. euro pe un ceas inteligent al unui start-up local

Vector Watch, un start-up înfiinţat anul trecut de Andrei Pitiş - preşedintele Asociaţiei Industriei de Software (ANIS), care are în plan să lanseze la nivel global până la finele acestui an un ceas inteligent (smartwatch) care va fi conceput integral în România - de la design până la platforma de software - a atras o investiţie de 0,5 mil. euro de la grupul Gecad deţinut de Radu Georgescu, unul din­tre cei mai puternici an­tre­prenori români din IT. Mai multe detalii aici. 

 

Transportatorii privaţi iau faţa CFR Călători cu oferte mai bune

În timp ce transportatorul de stat CFR Călători pierde pasageri şi cotă de piaţă din cauza ofertelor care nu ţin cont de con­cu­renţă, companiile private care au curse pe aceleaşi rute îşi cresc bu­sinessurile şi reuşesc să facă profit. De ce nu atra­ge CFR Călători mai mulţi pa­sa­geri?Mai multe detalii aici. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO