ZF 24

Topul celor mai valoroase companii - Locul 4: Hidroelectrica, 3,28 miliarde de euro

19.11.2009, 16:08 57

Cea mai valoroasa companie de stat

Hidroelectrica, cel mai ieftin producator de energie local, adevenit si cea mai valoroasa companie aflata in portofoliulstatului, depasind Romgaz.

Companie cu un potential enorm, a facut obiectul mai multortentative de reorganizare a sistemului energetic local. Toatediscutiile din acest an legate de reorganizarea sistemului deproductie de energie au vizat infiintarea a doi giganti energeticinationali, masura care presupunea divizarea companiei.

Hidroelectrica tine de planurile sale pe termen lung si spune capana in anul 2025 doreste sa creasca, prin investitii in noiunitati de productie a energiei electrice si prin marirea graduluide valorificare a potentialului hidroenergetic la 64,78%, de lanivelul actual de 53,83%.

Hidroelectrica a inregistrat o diminuare de aproape trei ori aprofitului net in primele noua luni ale acestui an comparativ cuperioada similara a anului trecut dar, totusi, afacerile au crescutcu circa 5%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO