ZF 24

Topul Financial Times al celor mai bune 10 programe de MBA din lume în 2013

Topul Financial Times al celor mai bune 10 programe de...

Autor: Corina Mirea

29.01.2013, 13:46 48

Şase dintre cele mai bune şcoli de afaceri din lume care livrează programe de tip MBA sunt americane, iar câştigurile salariale ale absolvenţilor acestora variază între aproape 13.400 de dolari net pe lună şi peste 16.200 de dolari net pe lună, potrivit “Top MBA 2013” realizat de cotidianul de business Financial Times.

Pe primul loc se află Harvard Business School, care în ultimii trei ani a ocupat în medie locul doi în clasamentul celor mai bune şcoli de business din lume, fiind urmată de alte două şcoli americane - Stanford Graduate School of Business şi University of Pennsylvania: Wharthon. De altfel, din cele 100 de şcoli de afaceri incluse în topul realizat de publicaţia Financial times 51 sunt localizate în SUA.

Printre ţările din care provin cele mai bune programe de MBA din lume se mai numără Marea Britanie (cu programul London Business School), Franţa (şcoala de afaceri Insead), Spania (cu programul organizat de Iese Business School) sau China (Hong Kong UST Business School).

Cel mai mic salariu net lunar raportat de absolvenţii primelor zece programe de MBA din lume este cel câştigat de cursanţii şcolii Hong Kong UST Business School, venitul lunar net al acestora ajungând la puţin peste 11.000 de dolari.

Topul realizat de Financial Times se bazează pe chestionarea absolvenţilor programelor oferite de cele 100 de şcoli de afaceri din promoţia 2009.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels